keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Talvinen saaristo

Olimme viime viikonlopun  Pukinsaaressa ja siellä sai nähdä nopeat kelien vaihtelut. Ja siellä keskellä kaunista luontoa sen huomaa vieläkin paremmin, mitä täällä mantereella ja arjen kiireessä. Perjantaina oli vielä syksy...lauantaina talvi ja sunnuntaina taas syksy :)

Taalintehtaan satamissa oli vielä useita veneitä, joten muillakin on vielä vahva usko siihen ettei kovia pakkasia ole tulossa. Ja voinkin sanoa että siellä oli yllättävänkin paljon vene liikennettä vuodenaikaan nähden. Pukinsaaressakin oli useammassa paikassa viikonlopun aikana elämää.

 Hauskaa oli myös se, että meidän perhe lähti tänä vuonna ekaa kertaa torille lauantaina, sillä Taalintehtaalla on toripäivät ke ja la...No torilla oli vain yksi torikauppias (kalamyyjä), joten jospa me mennään seuraavaksi torille, kun on taas myyjiäkin paikalla. Taalintehtaan keskusta on kyllä kaunis ja sieltä löytyy palveluja yllättävänkin paljon ympäri vuoden. Toivotaan että yrittäjiä rittää jatkossakin.

VillaHuvikummussa saatiin hyvin kerättyä taas risuja, eli pihaa siivottua sekä vaan oleilua perheen kera. Lauantaina kyläilemässä kävi isäni ja hänen ystävänsä Timppa. Toki aikaa tuon kokoisen talon lämmittämiseenkin menee, joten se on yksi harrastuksistamme näin syksy/talviaikaan. Nyt odotellaan jännityksellä miten käy joulun...

Alla on talvisia kuvia Pukinsaaresta ja Taalintehtaalta.


Matkalla Taalintehtaalle



Peppi oli lumesta innoissaan



Maisema merelle Taalintehtaalta katsottuna.


Meri oli tyyni ja rauhallinen


Taustalla kellarimme, johon oli eksynyt lepakko ilmeisesti ilma-aukosta. Onneksi se oli löytänyt tiensä pois sunnuntaina.

Hieman on siitä kesästä 2013 pihaa karsittu...vasemmalla näkyy jo melkoisen korkeaksi noussut risukasa.


Edelleen tämä paikka odottaa laavua :)


Sähkömiehet kävivät Bockholmenissa torstaina ja poikkasivat hetkeksi sähköjohdot, jotta saatiin meidän "kaunista" navettarakennusta uhkaavat koivut kaadettua...Nyt on hyvää puutavaraa moneksi vuodeksi.


Vesi oli ennätys matalalla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti